top of page

lör 08 mars

|

Östermalm

RYTTARYOGALÄRAREUTBILDNING VT25, START 8 MARS MED DIPLOMERING I 25 MAJ

Ett flexibelt intensiv program till Diplomerad Instruktör i Ryttaryoga med bas i Medicinsk Yoga, Psoas- och Somatisk träning. Detta är för dig som vill investera i dig själv, sätta fokus på hästars välfärd och inspirera andra. Ett unikt, komplett utbildningsprogram baserat på forskning!

RYTTARYOGALÄRAREUTBILDNING VT25, START  8 MARS MED DIPLOMERING I 25 MAJ
RYTTARYOGALÄRAREUTBILDNING VT25, START  8 MARS MED DIPLOMERING I 25 MAJ

Tid och plats

08 mars 2025 09:00 – 24 maj 2025 17:00

Östermalm, Greve von Essens väg 59, 115 27 Stockholm, Sverige

Gäster

Om evenemanget

I mars startar vårens utbildning till Diplomerad till Instruktör i Ryttaryoga med bas i Medicinsk Yoga, Psoas- och Somatisk träning med diplomering i maj. 

Ett unikt system baserad på forskning som får dig helt trygg att leda de olika klasserna utifrån en komplett verktygslåda av pass med tillhörande teori om övningarnas koppling till ridning och passens effekter. Teori varvas med praktik på de sköna ullyogamattorna,  uppsuttna övningarna i stationär sadel samt uppsuttna övningar på våra snälla och unika hästar. Vill man passa på att rida på Djurgården i samband med utbildningen går det att ordna till starkt rabatterat pris.

Utbildningen omfattar upptill 44 schemalagda lärarledda timmar samt individuell digital återkoppling. Säkra din plats genom att betala 10% av utbildningskostnaden dvs 1490 kr. Resterande belopp ska betalas senast 20 dagar innan modul 1 börjar. Denna utbildning är för dig som vill investera i dig själv, sätta fokus på hästars välfärd och inspirera andra. Vi erbjuder ett flexibelt intensiv program med mycket hög kvalité. 

FÖR VEM

Utbildningen vänder sig till dig som kanske vill starta ryttaryoga och gruppträning i din ridklubb eller arbeta med ryttaryoga i olika sammanhang. Efter genomförd utbildning kommer du att känna dig trygg i rollen som ryttaryogainstruktör med ett coachande förhållningssätt och kunna leda, planera och genomföra klasser samt individuella sessions och rådgivning.  Instruktörsutbildningen har sin bas i Medicinsk Yoga, Psoas- och Somatisk träning. Utbildningen är kvalitetssäkrad av Svenska Friskvårdsförbundet och under utbildningstiden ingår ett elevmedlemskap i förbundet där du bland annat får gratis ansvars- och behandlingsskadeförsäkring.

FÖRKUNSKAP

Du behöver inte ha någon förkunskap, certifikat eller grundutbildning inom yoga, gruppträning eller ha tränat någon slags yoga tidigare för att delta på denna utbildning. Det är däremot viktigt att du har god kroppskännedom och du behöver ha god rid- och hästkunskap. Det är även ett plus om du känner dig bekväm att prata inför människor, men inte ett krav. Du kommer lära dig fantastiska tekniker för att kunna instruera ryttaryogapassen helt utan förkunskaper. Utbildningen fungerar lika bra för dig som redan är utbildad inom yoga men vill bredda och inrikta dig på ryttare som målgrupp.

INRIKTNING

Vår instruktörsutbildning i Ryttaryoga har sin utgångspunkt i MediYoga/Medicinsk Yoga - en yogaform som passar alla oavsett ålder, hälsostatus eller yogaerfarenhet. Den Medicinska Yogaformens rytmiska karaktär med rörelse och synkroniserad andning fungerar mycket bra för människans utveckling i ridning samt bl.a psoasmuskeln starka påverkan på sits, balans och kommunikation med hästen. Teori och praktik handlar om hur vi förbereder och använder kropp och mentala närvaro för att bli självbärande, både i vår ridning och våra liv varför progammet även ger positiva resultat på inre stress. Du får tydliga skräddarsydda pass, kunskap, forskning och verktyg som hjälper dig att snabbt komma i gång som Instruktör. Allt detta i en fantastisk natur på Kungliga Djurgården i Stockholm med hästarna som betar utanför.​

OMFATTNING

Utbildningen omfattar upptill 44 schemalagda lärartimmar samt individuell digital återkoppling plus

100 timmar självstudier med slutprov och diplomering.

ANMÄLAN

Anmälningsavgiften är 10% av utbildningskostnaden dvs 1490 kr som betalas vid bokningen för att bekräfta platsen. En faktura på resterande betalning skickas via mejl. Den betalas senast 30 dagar innan utbildningens start.

DELBETALNING

Om du vill kan du delbetala utbildningen. Ange vid anmälan om du önskar detta alternativ. Delbetalningarna påbörjas innan utbildningen startar och fortlöper månatligen fram till sista utbildningstillfället. Utbildningskostnaden delas upp med lika många fakturor som antal månader utbildningen pågår. Alla fakturor skickas ut samtidigt. En faktureringsavgift tillkommer på 150kr/faktura. Om delbetalningarna inte betalas i tid kommer fakturorna att makuleras och en slutfaktura på hela beloppet plus delbetalningens faktureringsavgifter skickas istället.

AVBOKNING

Avbokning kan ske fram till 30 dagar innan kursstart.

Avbokning kan ske senare om du uppvisar giltigt läkarintyg.

Du kan överlåta din plats till annan deltagare med förutsättning att denne uppfyller kriterierna för utbildningen och har tillräckligt god rid/hästerfarenhet (behöver bekräftas innan överlåtelse sker).

Anmälningsavgiften återbetalas ej.

VIKTIGT!

När anmälningsavgiften är betald mailar du utbildningsansvarig Kaja Michelson kaja@hastakeriet.se och berättar lite kort om din rid-, och hästerfarenhet, varför du vill söka den här utbildningen och hur du ser dig arbeta med utgångspunkt i vad du kommer lära dig på utbildningen. Du behöver vara ryttare för att kunna gå utbildningen och ha god erfarenhet av hästar.

*Skulle det visa sig att en deltagare som betalt anmälningsavgiften mot all förmodan har för få grundläggande kunskaper inom ridning-, eller hästerfarenhet för att kunna erhålla diplomering så pratar vi om hur vi kan gå vidare

*Skulle en deltagare som betalt anmälningsavgiften ha så liten rid/hästerfarenhet att det blir svårt att utbilda andra med kvalité och trovärdighet, så återbetalas anmälningsavgiften. Eventuellt kan en överenskommelse göras att deltagaren går utbildningen för sin egen personliga utveckling utan att bli diplomerad och kvalitetsäkrad som Dipl. Ryttaryogalärare.

KONTAKTPERSON

Kaja Michelson, Häståkeriets program-, och utbildningsansvarig

Kaja@hastakeriet.se eller 072-7171270​, maila eller messa gärna dina frågor!

BOENDE, LUNCH, MIDDAG MM

Under utbildningsdagarna erbjuder vi möjligheter att bo på kursgården kostnadsfritt i öppen sovsal (ta med egen luftmadrass och sängkläder). Det finns även ett privat sovrum med 140 cm säng, plus en gästlägenhet med två rum vardera med en  140 cm säng alla med delad toa/badrum (2 st) tillgängliga för samtliga kursdeltagare. Rummen kan bokas till starkt rabatterat pris under utbildningsdatarna, först till kvarn så maila oss om du är intresserad. Det finns även många hotell på promenadavstånd. Kursdeltagare har tillgång kök, med kyl och frys för egen hushåll. Det finns även flera caféer och restauranger runt oss på några minuters promenadavstånd. För dig som vill ta med egen mat finns det ugn, spis och micro i köket.

KVALITETSSÄKRAD UTBILDNING AV SVENSKA FRISKVÅRDSFÖRBUNDET

Vi är en medlemskola hos Svenska Friskvårdsförbundet som är Sveriges näst största branschförbund för hälsa och friskvård, något som borgar för extra trygghet då det är ett av Sveriges största förbund för terapeuter, coacher och tränare. Alla medlemmar har kvalitetssäkrats så att du som kund ska känna dig trygg med de tjänster som erbjuds. Våra utbildningar till Diplomerad Instruktör i Hästfaciliterat Lärande och Diplomerad Ryttaryoga Instruktör är godkända utbildningar av förbundet. Under tiden du studerar hos oss ingår ett elevmedlemskap i förbundet för dig om du vill och där du bland annat får gratis ansvars- och behandlingsskadeförsäkring. Du kan läsa mer om förbundet här; Svenska Friskvårdsförbundet

UPPLÄGG OCH DATUM

Utbildnngen omfattar upptill 44 lektionstimmar lärarledd och schemalagd tid samt 100 timmar är hemstudier

  • Två stycken tillfällen à 16 timmar, totalt 32 timmar på Häståkeriets kursgård, Djurgården
  • Ett stycken tillfälle à 6 timmar på Häståkeriets kursgård alt. kan du delta på denna modul via digitalt
  • Två stycken tillfällen à 2 timmar digitalt, totalt 4 timmar, och fler digitala tillfällen kommer erbjudas

*Preliminära Datum, kan ändras

MODUL 1 - Lördag 8 mars och söndag 16 mars.

MODUL 2 - Söndag 6 april alternativt måndag 7 april

MODUL 3  -  Lördag 24 maj och söndag 25 maj

MODUL 1 - Lördag 8 mars och söndag 16 mars. 

öjlighet till övernattning på kursgården finns. De första två dagarna, dvs MODUL 1, bygger fundamentet för utbildningen. Teori i utbildningssalen varvas med praktik i yogasalen. Vid dessa två dagar går vi igenom alla specifika ryttaryogaövningar (inkl. forskning på de olika övningarnas effekter) separat vilka även sammanlänkas till olika typer av pass och mental träning.Dagarna inkluderar även praktiskt utövande av att kunna använda ryttaryogans praktiker för egen del dvs bli självjusterande i sadeln. Deltagarna upplever de uppsuttna övningarna i stationär sadel  samt utvecklar färdigheter att kunna göra justeringar på andra i stationär sadel. På söndagen övar deltagarna justeringar uppsuttet i sadel på våra snälla och unika hästar.

9.00 - 17.00  lördag = 8 tim

9.00 - 17.00 söndag = 8 tim

Totalt 16 timmar

MODUL 2 - Söndag 6 april alternativt måndag 7 april 

Söndag 6 april alternativt måndag 7 april (Välj om du vill vara med digitalt eller på kursgården). Möjlighet till övernattningsmöjlighet på kursgården finns. Vi denna modul erhåller deltagarna underlaget för hemtentamen bestående av 20 frågor kopplade till utbildningsmaterialet vars lathundar, pratmanus och handledning syftar till att du ska få den hjälp och det stöd för att bli godkänd och därmed diplomerad den 23 - 24 november.

10.00 - 16.00 = 6 tim

Totalt 6 timmar

MODUL 3  -  Lördag 24 maj och söndag 25 maj 

Detta är diplomeringshelgen. För att kunna diplomeras ska deltagaren ha full närvaro och ha fullgjort och lämnat in alla uppgifter till denna helg samt fått godkänt på hemtentamen bestående av 20 frågor (erhålls vid MODUL 2). Det teoretiska slutprovet görs tillsammans denna helg bestående av frågor kopplat till utbildningsmaterialet.  De praktiska slutproven görs denna helg där deltagaren kommer hålla i ett pass inför gruppen på ca 15 minuter (alla brukar känna nervositet inför detta och du kommer att få allt stöd du behöver) samt leda en avslappning/mental träning i vila, göra en justering av deltagare i stationär sadel och kunna förklara psoas inverkan på sitsen.

9.00 - 17.00  lördag = 8 tim

9.00 - 17.00 söndag = 8 tim

Totalt 16 timmar

DIGTALA KURSDAGAR

Inom utbildningen ska du delta vid minst två digitala lärarledda och schemalagda tillfällen á två timmar.

Datum för de två digitala träffar á 2 timmar kommer.

Totalt: 4 timmar

Summa: 16 tim +16 tim+6 tim+4 tim+2 tim=42, plus 2 st extra lärarledda digitala tillfällen á 1 timme som kommer att finnas tillgängliga, dessa är valfria att delta vid

Utbildningen omfattar upptill 44 schemalagda lärarledda timmar samt tid individuell digital återkoppling.

HEMSTUDIER

100 timmar är avsatt för hemstudier. Dessa består, förutom teori plus kurslitteratur (två böcker) främst tid för egen praktik och reflektion i form av skrivövningar och återkoppling. För att kunna leda ryttaryogaklasser och göra justeringar (sits, balans, koordiantion) med trovärdighet behöver du få in övningarna och systemet i kroppen och det kan bara göras genom att utöva praktikerna, reflektera samt återkoppla ditt lärande till oss. Upplägget för hemstudier är skräddarsytt för att fungera i vardagen med kortare ryttaryogaövningar varvat med längre pass som du utför mellan träffarna (live eller inspelat material med Kaja Michelson). Av oss får du löpande stöd, hjälp och feedback digitalt. Med utbildningsmaterial, teori baserad på forskning utvecklar du en god kompetens på området som gör dig redo att leda egna klasser och kurser.'

Alla praktiska prov görs diplomeringshelgen Lördag 24 maj och söndag 25 maj. Är de teoretiska proven/träningsdagbok mm inlämnade sker diplomering på plats. Behöver man mer tid för att kunna lämna in en komplett träningsdagbok/återkoppling/skrivövningar mm lämnas dessa in senast 10 juni och diplomering sker digital vid månadsskiftet. På detta sätt kan perioden för 100 timmar egenstudier förlängas .

Vill man att diplomering sker helhen Lördag 24 maj och söndag 25 maj är följande ett bra schema att utgå ifrån för hemstudier: 

3 -4 timmar Ryttaryogaövningar/vecka

2 timmar Mental Träning/vecka

2 timmar läsa kurslitteratur och manus/vecka

2 -3 timmar skriva/återkoppla/vecka

TEORI & UPPLÄGG

- Hästpsykologi, flockens sociala samspel, sociala strukturer

- Principerna bakom Ryttaryogans praktiker

- Grundläggande anatomi och fysiologi

- Vanliga problemområden hos ryttare

- Sambandet mellan psykisk hälsa och daglig självreglering

- Vanliga spänningsområden hos ryttare

- Hästens rytmer, människans statiskhet

- Rädsla, prestation och stressystemet

- Aktivera ditt inre resurssystem och bli en mer närvarande ryttare

- Andningens påverkan på nervsystemet

- Andningens påverkan på ridningen

- Psoasmuskeln och dess påverkan på ridningen

- Vagusnerven och dess påverkan på ridningen

- Genomgång av övningsbank med sex färdiga klassformat

--------------------

Instruktörsrollen

- Rollen som Ryttaryogainstruktör

- Röstens påverkan på upplevelsen

- Träna ditt eget stressystem

- Presentationsteknik

- Talarträning för dig som är nervös

- Instruera med ett coachande förhållningssätt

- Lär dig hur du på ett säkert sätt leder dina deltagare att utföra ryttaryoga på matta

- Lär dig att coacha dina deltagare säkert för sitsträning i stationär sadel utifrån ryttaryogans praktiker

--------------------

Du får sex skräddarsydda ryttaryogapass som innehåller:

- Ett manualbaserat program med tydliga anvisningar vecka för vecka, som du kan leda i grupp eller enskilt - Andning

- Övningar specifikt för ryttare (liggande, stående och sittande på yogamatta, och på stol eller stående i stallet och utomhus)

- Psoasövningar specifikt för ryttare

- Vagusövningar specifikt för ryttare

- Kunskap och övningar för att släppa mentala spänningar hos ryttare

- Kunskap och övningar för att släppa fysiska spänningar hos ryttare

- Verktygslåda för dagliga rutiner för ryttare baserat på en enkel struktur att följa

- Mellan de lärarledda dagarna gör du praktiska och teoretiska hemuppgifter

- Tillgång till online-träning med guidade yogapass under utbildningen för egen träning samt varje utbildningstillfälle videofilmat

--------------------

Efter utbildningen kommer du att kunna:

Systemet är komplett och du kommer att känna dig trygg att leda ryttaryogaklasser efter utbildningen.

- Leda sex skräddarsydda ryttaryoga pass med tydliga pratmanus att utgå ifrån (och använda som bas för att utveckla egna pass)

- Ha privata sessioner och rådgivning för ryttare

- Kunna förklara grundläggande begrepp inom Medicinsk Yoga, andning, Psoas, Vagus mm utifrån forskning och vetenskap

- Kunna förklara varje specifika ryttaryogaövnings påverkan på ryttaren

- Leda individuellt ryttaryoga pass med klient

- Leda individuellt ryttaryoga pass med grupp

- Leda sitsträning med klient

- Justera ryttares sits i stationär sadel med utgångspunkt från ryttaryogans praktiker

--------------------

​DIPLOMERING

För att kunna diplomeras ska deltagaren ha full närvaro och ha fullgjort och lämnat in alla uppgifter. Efter genomförd utbildning erhålls ett diplom. Utbildningens lathundar, pratmanus och handledning syftar till att du ska få den hjälp och det stöd för att bli godkänd och därmed diplomerad.

För att kunna diplomeras ska deltagaren ha full närvaro och ha fullgjort och lämnat in alla uppgifter samt blivit godkänd på slutprovet.​

-  Delta i samtliga utbildningspass

- Läsa kurslitteraturen som består av 2 böcker

- Kunna förklara grundläggande koncept inom forskning och vetenskap

- Bli godkänd på slutprovet som består av frågor kopplat till utbildningsmaterialet

- Hålla i ett pass för gruppen på ca 15 minuter

- Leda en avslappning/mental träning i vila

- Göra en justering av deltagare i stationär sadel och kunna förklara inverkan på sitsen

Alla praktiska prov görs diplomeringshelgen 23-24 nov. Är de teoretiska proven/träningsdagbok mm inlämnade sker diplomering på plats. Behöver man mer tid för att kunna lämna in en komplett träningsdagbok/återkoppling/skrivövningar mm lämnas dessa in senast 10 januari och diplomering sker digital vid månadsskiftet. På detta sätt kan perioden för 100 timmar egenstudier förlängas .

SAGT OM VÅRA RYTTARYOGAKURSER

Ryttaryoga är väldigt effektiv, här kommer inspiration från deltagare på kursen:

”Tack för en väldigt bra och värdefull ryttaryogakurs. Red för min tränare igår och hon såg en skillnad redan då (trots att jag fortfarande hade lite träningsvärk 😊)”.

"Nu har jag börjat rida efter operationen och är helt paff över styrkan jag har i coren (efter 4 ggr kurs) samt galoppskänkeln känns starkare. Övningarna gav mig maximaleffekt. Även den lilla rörelsen att höja upp i bröstet blev som en aha-upplevelse”.

"Rekommenderas! Mycket speciell känsla att få träningsvärk i psoas 😄.

"Otroligt, min kropp blev fem centimeter längre!".

"Det var fantastiskt!😍 Min skruttkropp blev som ny och det kändes verkligen skillnad på ridningen i söndags när låsningen i bäckenet var borta! Kan man gå på alla workshops?😇🤠" .

"Kan verkligen rekommendera, väldigt proffsigt upplägg!".

”Jag har alltid haft svårt för yoga men det här var så bra. Kaja är väldigt pedagogisk och man kunde hänga med helt utan förkunskaper i yoga utan att kanna sig lost. Det gav mig ny motivation och ett intresse för att fortsätta lära mig mer och för att kunna utvecklas som ryttare både för min och hästens skull”.

"Välplanerat, kombo av proffsighet kombinerat med trygghet, hemtrevlig, familjär och trygg känsla".

"Imponerad över hur välplanerat allt var".

”En perfekt blandning av praktik och teori! En del kurser som benämns som "'ryttaryoga" är för generella. Den här kursen var helt fokuserad på oss som rider oavsett nivå, med ambitionen att bli en bättre ryttare!".

PROGRAM OCH UTBILDNINGSANSVARIG

Kaja Michelson grundade företaget Exhale Coaching LLC i Dallas, TX 2013 och fungerade som styrelseledamot för den amerikanska utbildningsorganisationen Rasur Foundation International, 2013 – 2017. Hon leder de hästunderstödda programmen på Häståkeriets Kursgård i samarbete med vårdinstanser och organisationer, ger utbildningar, kurser och workshops samt håller i hästunderstödda ledarskapsträningar för företag. Kaja är en erfaren utbildare och föreläsare med 25 års erfarenhet som kommunikations-, och utbildningskonsult som de senaste 15 åren verkat som stress- och samtalscoach med en tidigare bas i Costa Rica och Dallas, USA. Kaja är även huvudlärare på våra ryttaryogalärarutbildningar och har drivit yogaverksamheter med bas i Medicinsk Yoga/Mediyoga/Trauma anpassad Yoga i tre hemländer sedan 2010, en yogaform som idag återfinns i hjärt- och cancervård, inom primärvård, psykiatri och i den palliativa vården, på hundratals vårdcentraler och sjukhus över hela Skandinavien.

Våra program erbjuder en väl beprövad amerikansk samtalsmetodik The Connection Practice® som lärts ut på FN Universitet i Costa Rica (UPEACE) - en akademisk institution med över 6000 master alumner från mer än 120 länder med syfte att utbilda internationella ledare för fred. Metodiken stärker kommunikationsförmågan hos barn, föräldrar och professionella.

Kaja agerade facilitator vid utbildningar på UPEACE för Rasur Foundation International i Costa Rica (2010 - 2013) samt i olika utbildningssammanhang i USA (2013 - 2019). Från 2005 till 2017 utbildades över 42000 barn i Costa Rica, USA och Japan metoden. Kaja är författare till boken ”Alma & Atman” som gavs ut i USA 2017 (Sverige 2023) och är grundare till det amerikanska Connection Practice Equus Training track inom Rasur Foundation International med bas i Dallas (2015).

Häståkeriets hästunderstödda program omfattar bla praktiker från Acceptance & Commitment Training/Theraphy (ACT), Compassion & Focus Training/Theraphy (CFT), HearthMath Science, Non Violent Communication, Mediyoga/Trauma anpassad Yoga, Relational Frame Theory (RFT).

Med utbildning inom KBT och familj-, och föräldrahandledning från den danske familjeterapeuten  Jesper Juuls utbildningsorganisation Family-Lab integreras hästunderstödda insatser som terapeutisk/pedagogisk resurs inom socialt/psykosocialt arbete och vi fortbildar personalgrupper inom hälso- och sjukvård, kommunal och ideell verksamhet som har både barn och vuxna/föräldrarna som målgrupp, samt erbjuder familjedagar och föräldrakurser.

För utbildningen relevanta Yoga och hästrelaterade utbildningar

​​

Certifieringar:

  • Cert. Medicinsk Yoga lärare med inriktning hormonyoga för kvinnor, 2022
  • Cert. Instruktör Yoga Nidra, 2021
  • Cert. Gravidyogalärare, Medicinsk Yoga, 2020
  • Cert. Instruktör Medveten Andning, 2013, Sorena AB, 2013
  • Cert. Centrerad Riding Instruktör, Centrerad Riding Inc, 2010
  • Cert. Natural Horsemanship Instruktör, Creative NH, 2008
  • Int. Dipl. KundaliniYoga & Meditationslärare, Inst. för Medicinsk Yoga, 2 år, 1000 h, 2006 -2008

Utbildningr & kurser:

  • The Neurobiology of Trauma, National Institute for the Clinical Application of Behavioral Medicine, 20 Tim, 2017
  • Healing Trauma Through Yoga, Trauma Center for Trauma-Sensitive Yoga, 20 tim, 2016
  • ​PUMT - Personlig utveckling via Mental Träning, Skandinaviska Ledarhögskolan, 1,5 år halvtid, 2013
  • KundaliniYoga Therapy Training, Golden Bridge Yoga, New York, 40 h, USA, 2013
  • Equine Psychology & Natural Horsemanship, 40 h, Costa Rica, 2010​​

​Kontakta kaja@hastakeriet.se

Kaja Michelson - Linkedin

​Kontakta kaja@hastakeriet.se

Kaja Michelson - Linkedin

Efter diplomering

För dig som vill leda uppsuttna ryttryoga pass kan du delta i en påbyggnadsworkshop efter godkänd diplomering i "Uppsutten Ryttaryoga" en vardag eller helgdag 10.00 – 16.00 under mars, april och maj månad. Skräddarsytt uppsuttet ryttaryogapass med övningar bestående av ryttaryoga uppsuttet i sadel och barbacka. Detta pass kan varieras och göras till många klasser .

Program: Morgonsamling med fika, ryttaryoga på matta, lunch, ryttaryoga uppsuttet i sadel och barbacka.

Biljetter

  • Dipl. Instruktör Ryttaryoga

    Välkommen till Diplom utbildningen i Ryttaryoga med bas i Medicinsk Yoga, Psoas- och Somatisk träning. Utbildningen är kvalitetssäkrad av Svenska Friskvårdsförbundet.

    1 490,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page