Tidigare hästar

 

Bella

Svenskt halvblod / New forest
Sto
Mankhöjd: 154 cm
Född: 1982

Bella var ett energiknippe, och mycket lättriden. Välutbildad och hade tävlat LA-dressyr och LB-hoppning. Hon hade varit ridskolehäst tidigare och kunde vara lite grinig mot nya människor, men om man bara tog det lugnt och var bestämd var hon alldeles, alldeles underbar.

Corinne

Debesis

Lettiskt halvblod
Valack
Mankhöjd: ca 160 cm
Född: 2002

En cool och lugn kille, hetsar inte upp sig speciellt ofta. Gillar att vara i skogen, men är även pigg och alert på ridbanan. Tillsammans med kompisen Skaitulis sågs de dra både släde och vagn i Stockholmstrafiken.

Dimka

Lettisk import, arabkorsning.
Sto
Mankhöjd: 151 cm
Född: 2004

Fjällvina, Ellie

Nordsvensk brukshäst
Sto
Mankhöjd: 148 cm

Elvis

Nordsvenskkorsning
Valack
Mankhöjd: 155 cm
Född: 1994

Elvis är enbart riden i westernridning, men fungerar även bra på turer med ryttare med känslig hand.

Freja

Ardenner
Sto
Mankhöjd: 157 cm
Född: Någonstans mellan 1987-1989

Stor, stark och lite rund om magen, detta var en av Djurgårdens bästa draghästar. Lugn och trevlig med väldigt mjuk mule.

Greie

Irkitz

Irma

Knabstrupp/arab/new forrest
Sto
Mankhöjd: 144 cm
Född: 2002

Irma har fått 3 föl, alla prickiga.
Om hon varit lite större hade hon sett exakt ut som Pippi Långstrumps häst Lilla Gubben.

Julle

Shetlandsponny
Valack
Mankhöjd: 105 cm
Född: 1991

Inkörd, tävlad i dressyr, hoppning, terränghoppning och galopp. Han var alla hästars lekkompis, en som alltid fick igång alla hästar i hagen när han var på lekhumör.

Knut

Marco

Meeri

Import
Sto
Mankhöjd: C-ponny (mellan 130-140 cm)
Född: Man talar inte om en dams ålder

Micki

Dansk import
Valack
Mankhöjd: 15 cm

Micki har flyttat norrut till en ridskola.

Mona

Shire/Tinker
Sto
Mankhöjd: 160 cm
Född: 1990

Världens snällaste häst, helt orädd i alla lägen. Är med på alla jippon överallt. Mycket bra nybörjarhäst men tycker också om att gå som ledarhäst, då blir det fart på henne. Bra körhäst. Mona är nu pensionär och bor i Dalarna.

Sabrina

Sto

Sarajevo

Ungerskt halvblod
Valack
Mankhöjd: 162 cm
Född: 2001

Sarajevo var en lite barnslig kille som helst bara ville vara med Emma. Eftersom vi behöver hästar som lite fler ryttare klarar, så har Sarajevo fått flytta till annat stall. På volten var han mjuk och trevlig, och han tyckte det var skoj att hoppa.

Skaitulis, Skai

Lettiskt halvblod
Valack
Mankhöjd: 164 cm
Född: 2000

Skai kom till oss från High Chaparall, och drog både vagn och bär ryttare. Tillsammans med Debesis bildade de ett maffigt dragpar. En gång i tiden bodde Skai på en ridskola.

Snövit

Dansk import
Sto
Mankhöjd: 139 cm
Född: 1996

En maxad c-ponny. Snövit var snäll och trevlig att sköta, helt orädd vid uteridning, mycket energi och känslig i ridningen och krävde därför en van ryttare.

Tjorven

Fjordhäst
Sto
Mankhöjd: 138 cm
Född: 1988

Tjorven var en bra nybörjarhäst. Pigg och framåt, trevlig att hålla på med. Duktig på att hoppa, bra ledarhäst. Kördes i par med Mio.

Totte

Fjordhäst
Valack
Mankhöjd: 141 cm
Född: 1996

Totte har fått en egen människa och flyttat från Häståkeriet.
Totte är tävlad i både körning och hoppning.
Totte jobbade gärna tillsammans med Mio. Då var de ett av Djurgårdens snyggaste par. Men han går inte av för hackor på egen hand heller.

Zavanna

Knabstruper / New forest
Sto
Mankhöjd: 134 cm
Född: 1996

Zavanna är en pigg, snäll och populär liten c-ponny som är utbildad i både hopp och dressyr.
Hon är prickig och söt med den allra raraste, rosa mule. Men låt dig inte luras av det lilla formatet – det kan bo en kanonkula i Zavanna om det finns möjlighet!

Cape

Ungerskt halvblod
Sto
Mankhöjd: ca 160 cm
Född: 2004

Cape är en vacker ung tjej som kommit tillbaka från sin mammaledighet.
Cape har körkort för vagn. Hon och kompisen Pajkos är ett av Djurgårdens snyggaste vagndragarpar.
Cape är nu såld och har flyttat till Småland.

Prinsiss

Lettiskt kallblod
Valack
Mankhöjd: 160 cm
Född: 1999

Prinsiss är en kille som är duktig både på dressyr och hoppning. Han är mjuk och vänlig och tackar inte nej till en mankmassage. Det som utmärker honom är hans mycket bekväma gångarter och han är en efterfrågad turhäst.                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Prinsiss Har vi tyvärr tagit bort pga långvarig återkommande hälta trots att vi anlitat olika veterinärer/kiropraktiker under en längre tid. Ett svårt beslut att ta men tyvärr måste vi ta dessa svåra beslut ibland.

Robin

Nordsvensk travare
Valack
Mankhöjd: 155 cm
Född: 1983

Robin är hästen som bestämmer i hagen, han är mycket självsäker och snäll – som en ledare ska vara. Han är en mycket bra ledarhäst och körhäst. Han är lydig och hittar aldrig på några dumheter, men om man inte är med kan man få hänga med på lite trav i pass.
Robin är en annan av våra TV-stjärnor. Han har glänst såväl i Bröllopsbonanza, som i flera barnprogram, Gustavsson 3tr upp, reseprogram. Respekt.

Den 21/10-13 tog vi bort vår ”trotjänare” Robin. En del av Häståkeriet gick därmed i graven. Han var med från Häståkeriets start och byggde upp en stor del av verksamheten och är den häst som ingen annan kan ersätta.  Många kommer att minnas honom som den speciella stjärna han var i alla sammanhang.

Moonlight, Molly

Halvblodskorsning
Sto
Mankhöjd: 155 cm
Född: 1995

Moonlight är en vänlig och nyfiken hästdam. Hon har mycket bra gångarter och är tävlad i dressyr Lb. En av våra bästa westernhästar som gillar när det blir lite tempo och utmaningar. Molly vill gå först på uteritterna! Såld till familj som tävlar i koklasser. Molly får sin favoritsyssla och stortrivs bland korna i familjen och med sin 11-åriga ryttare.

Fritz ”Frippe”

Percheron

vallack

Mankhöjd:170cm

Född:2006

En cool stor och stadig häst nyinflyttad från England där han kört turister 2 år, kommer nu att utbildas i ridning hos oss.
Filmklipp på vår duktiga Ida som utbildat Frippe https://www.youtube.com/watch?v=hr1fXxglGTU

SÅLD till privatryttare då han inte passade i verksamheten

‌‌‌‌

Mio

Norsk Fjordhäst

Valack

Castello

Lipizzaner
Valack
Mankhöjd: 163 cm
Född: 1997

Castello är grundutbildad och tävlad i körning.
Han är en riktig snygging och drar allas blickar till sig både på ridbanan och i hagen.